Μαίναλο Freeride 2 DH διαδρομήΜετά από πολύ κόπο και προσπάθεια έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε ένα από τα πολλά Freeride Trails για την ευρύτερη περιοχή του Μαίναλου.

Το trail ξεκινά σχεδόν από την κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου και συγκεκριμένα λίγο πιο πάνω από την εκκίνηση της Βορεινής και της περιφερειακής πίστας (η ονομασία είναι για τους πιο παλιούς και μυημένους στο βουνό).

Ξεκινώντας λοιπόν αφού φορέσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κράνος προστατευτικά θώρακα επιγονατίδες και επικαλαμίδες περνάμε σχεδόν όλη  την περιφερειακή και στο ύψος του Πωλονεζικου lift  κάνουμε κάτω αριστερά επάνω στην παλιά πίστα.

Μέχρι εδώ η κλίση είναι αισθητή και οι ταχύτητες που πιάνει  ο αναβατής είναι αρκετά επικίνδυνες αν υπολογίσουμε και το τραχύ terrain.

Στη συνέχεια αφού διασχίσουμε όλη αυτή την παλιά και ιστορική διαδρομή βγαίνουμε με προσοχή στην ασφαλτοστρωμένη οδό και κάνουμε αριστερά προς Βυτίνα.

Στη συνέχεια αφού διανύσουμε αρκετά μέτρα επί της συγκεκριμένης οδού μπαίνουμε δεξιά στον χωματόδρομο προς Λεβίδι.

Από εδώ και πέρα λοιπόν αρχίζει μια φανταστική  διαδρομή 12 χιλ μέσα στα έλατα η οποία καταλήγει στην πλατεία του χωριού.

Όλη αυτή η διαδρομή εκτός από ένα ενδιάμεσο κομμάτι 800 μέτρων που έχει ανηφόρα και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια,είναι αρκετά κατηφορική με πολλά εσάκια,νεροφαγώματα και φυτευτές πέτρες που ενδείκνυται για αλματάκια με ποδήλατα πλήρους ανάρτησης.

Όλη λοιπόν η διαδρομή είναι αρκετά έως πολύ εντιπωσιακη και δεν αφήνει τον αναβατή να χαλαρώσει ούτε στιγμή.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι όλη η ομάδα του freeride .gr μπαίνουμε στον πειρασμό να την κάνουμε και δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα παρόλο τη μεγάλη χρονική διάρκεια, αν υπολογίσουμε περίπου μιάμιση ώρα και τα δύσκολα αρκετά τεχνικά σημεία που διαθέτει.

Εδώ θα δείτε ένα ενδεικτικό χάρτη αυτής της καταπληκτικής διαδρομής.

DH Mainalo Levidi at EveryTrail

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση απευθυνθείτε στο info@freeride.gr

και για κουβέντα στο forum

Πηγή : Η ομάδα του Freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση