Πάρνωνας Μ.Τ.Β

Στο διαταύτα λοιπόν.
Αγιάννης-Ταρμίρι
(Μνημείο) είναι 7 περίπου χλμ άσφαλτο . Περνάς το Ξεροκάμπι και στο σημείο που είναι το μνημείο κάνεις αριστερά για τον κυρίως ορεινό όγκο . Μετά αρχίζει χωματόδρομος ανηφορίζοντας σταθερά . Μέχρι το οροπέδιο είναι περίπου 12χλμ . Οι κλίσεις δεν είναι τραγικές και τόσο,αλλά η ανηφόρα ανηφόρα..
Από το οροπέδιο και μετά θα παίζετε εντός έδρας(μονοπατοκατάσταση). Περίπου 1 χλμ μονοπάτι και βγαίνεις στο δασικό.Κάνεις δεξιά και ύστερα από 30 μέτρα αριστερά ξαναμπαίνεις και συνεχίζεις.Το μονοπάτι συνεχίζει για 5 περίπου χλμ,είναι σηματοδοτημένο αλλά εγώ προσωπικά έχω μπερδευτεί-χαθεί για λίγο στο ίδιο σημείο 2 φορές(σημειώνω πως δεν έχω και ιδιαίτερη σχέση και εμπειρία με τα μονοπάτια).
Ε,μετά τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα από άποψη προσανατολισμού και καταλήγεις στο περίφημο μοναστήρι της Μαλεβής.

Το τεραίν είναι σχετικά βατό και δεν ξεκαβαλάς παρά σε κανά 2 σημεία.

Ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικo.

Αποκατάσταση.
Μετά το πέρας της βόλτας επιστρέφοντας προς Αγιάννη είστε υποχρεωμένοι να σταματήσετε σε μια (ή και σε δυο) από τις 2-3 ταβέρνες που υπάρχουν στο χωριό αλλιώς ο Μανιτού θα σας  κεραυνοβολήσει.
Πρέπει να καταναλώσετε επαρκή ποσότητα ντόπιου αρνίσιου κρέατος(κατά προτίμηση chops) και ντόπιου κεφαλοτυρίου(ναι αυτό με τα ελάχιστα λιπαρά).

Άντε αν ζορίζεστε (που δεν νομίζω) με τα παραπάνω στην χειρότερη χτυπήστε κανά παιδάκι κοτόπουλο ,αλλά κρατήστε το 7σφράγιστο μυστικό γιατί ο Μανιτού δεν σηκώνει μύγα στον κεραυνό του.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και θα βρεθείτε ωφελημένοι.
Μιας και είστε-είμαστε νέοι στο άθλημα ,να γνωρίζεται ότι σε περίπτωση παραστρατήματος υπάρχουν και ταchupakambras* ,που καραδοκούν σε φουρκέτες , έλατα , πεύκα , πουρνάρια και περιμένουν να κορέσουν την πείνα τους και με“τρυφερά πόδια”**.

*Chumbacambras = Το μοχθηρότερο και πιο επικίνδυνο ζώο της τοπικής πανίδας. Είναι ιδιαίτερα ύπουλο και μπορεί να μείνει κρυμμένο σε κάποιο μονοπάτι για μέρες, περιμένοντας τη λεία του να περάσει. Τρέφεται κυρίως με κουρσάδες που αποφασίζουν να δοκιμάσουν το ΜΤΒ. Οι Χλapache τους παρασύρουν στα μονοπάτια που γνωρίζουν ότι κρύβονται τα Chumbacambras και τους προσφέρουν σε αυτά με αντάλλαγμα να τους αφήνουν αυτούς ήσυχους.

**Τρυφερό Πόδι = ο αρχάριος του βουνού, που θέλει να μάθει τα κόλπα και να γίνει Χλapache. Οι Χλapache περνούν τα Τρυφερά Πόδια από εξοντωτικές ιεροτελεστίες μύησης πριν τους δεχτούν στη φυλή. Οι Ιεροτελεστίες αυτές συνήθως περιέχουν κατάβαση αυτοκτονικών μονοπατιών και μετά ρευματισμός σε ταβέρνα με ιδιαίτερα λιπαρά φαγητά.

Y.Γ.Πιο εκτενές λεξιλόγιο για την φυλή των Χλαpache,τα μέλη της.τις διατροφικές της συνήθειές και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα θα βρείτε στο εν λόγω θρεντ.Τα πρόσωπα που περιγράφονται είναι υπαρκτά.
http://www.cyclist-friends.gr/showthread.php?t=13953

Πηγή:Ρεκούρδιος (κάτι σαν απεσταλμένος του Μανιτού)

Αφήστε μια απάντηση