Αποστολή Ushuaia

H Ushuaia που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του κόσμου ,στην Αργεντινή, έχει την τραχιά αίσθηση μιας συνοριακής πόλης.
Ονομάζεται Γη του Πυρός και καθορίζεται από έναν παγετώνα. Ονομάστηκε έτσι λόγω των αναμμένων φανών κατά μήκος της ακτής , που τοποθετούσαν οι ντόποι για να προειδοποιήσουν ο ένας τον άλλον για τον κίνδυνο.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται αυτό τον καιρό και ο “Tito” για όσους δεν τον ξέρουν  Τρύφωνας Αντωνακάκης για προπονήσεις στο χιονοδρομικό της περιοχής.
Ο καιρός μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά έτσι ώστε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας μπορεί κάποιος να δει και τις τέσσερες εποχές…
Η πίστα είναι πολύ δύσκολη ,παγωμένη ,γύρω στις 30 μοίρες στην αρχή και 27 μοίρες από τη μέση και μετά . Η προπόνηση διαρκεί τεσσερεσήμιση  ώρες την ημέρα .
Το μεσημέρι λοιπόν δοκιμάσαμε τις καλύτερες μπριζόλες που έχουμε φάει ποτέ…

Το απόγευμα 30 λεπτά τρέξιμο για active recovery και λίγο γυμναστήριο.

Η πόλη της Ushuaia είναι πολύ φτωχή αλλά οι άνθρωποι μας καλοδέχονται.

Τα τοπία αλλάζουν χρώμα όλη την ημέρα το πρωί στις 7 που φεύγουμε είναι ακόμα νύχτα και κατά τα 30 λεπτά της διαδρομής με λεωφορείο για να φτάσουμε στις πίστες ,ο ουρανός από μαύρος γίνεται κόκκινος και σιγά σιγά ο ήλιος εμφανίζεται .Κάνουμε 30 λεπτα ζέσταμα και αναγνώριση της πίστας και αρχίζουμε την προπόνηση.

Για τη συνέχεια δείτε και φωτογραφίες με 360 mute grab , back flip cross……..


Να πούμε εδώ ότι ο Tito ανήκει πλέων στην Ελληνική ομάδα Freestyle ski όπου και έτρεξε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  του 2007 στην Madonna di Campiglio της Ιταλίας όπου η Ελλάδα είχε αθλητή στα moguls για πρώτη φορά .
Εκεί πήρε την 32η θέση από 52 συμμετοχές.
Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2010 στο Vancouver είναι σχεδόν εξασφαλισμένη αφού τα όρια είναι να μπει  στους 30 στο Παγκόσμιο Κύπελλο την προηγούμενη περίοδο των αγώνων 2008-09 .


Και εμείς με τη σειρά μας….του ευχόμαστε να είναι στους 16 το 2008-09.

Πηγή : Η ομάδα του Freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση