Μικρή Αναδρομή


Αυτή η μορφή επικράτησε για αρκετά χρόνια, το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν τα aerials , πρόκειται για άλματα από μεγάλες ράμπες κλίσης κοντά στις 90 μοίρες και την περιοχή προσγείωσης σε κατηφορική πλαγιά αρκετά κάτω από το επίπεδο της βάσης της ράμπας απογείωσης.

Στο αέρα ο αθλητής είχε την δυνατότητα να εκτελεί φιγούρες που περιλάμβαναν περιφορές και περιστροφές του σώματος , μέσα από αρκετά δύσκολους συνδυασμούς.

Ήταν αδύνατο να ασχοληθεί κανείς με aerial αν δεν ήταν μέλος κάποιας εθνικής ομάδας και δεν είχε ασχοληθεί με πρωταθλητισμό . Γι αυτό . . στα τέλη της δεκαετίας του 90 , έρχεται μια ομάδα από πρώην επαγγελματίες αθλητές του freestyle ski όπου και ολυμπιακό αγώνισμα και ξεκινά ένα καινούριο κίνημα στον χώρο του freestyle. Το κίνημα αυτό ονομάστηκε Newschool Ski και περιλαμβάνει άλματα φιγούρες (πιο προσιτές ) μέσα σε half pipe, big airs, Rail slides και καταβάσεις σε bumps καθώς προστέθηκε το newschool στυλ κυρίως στα άλματα. Με τον σχεδιασμό των twin tip skies οι δυνατότητες του freestyler αυξήθηκαν αρκετά ώστε να ενισχύσει μέσα του το αίσθημα ελευθερίας που τον χαρακτηρίζει , καθώς μπορεί άνετα να εκτελεί άλματα από Fakie stance και να προσγειώνεται είτε με front tip είτε με back tip.

Ο χώρος που κυρίως κινείται ο freestyler είναι τα λεγόμενα snowparks όπου στα χιονοδρομικά του εξωτερικού , υπάρχει και από ένα. Οργανωμένο καλά και σωστά σχεδιασμένο για την ασφάλεια των τολμηρών. Ένα snowpark μπορεί να περιλαμβάνει τα γνωστά tables jumps , rails , half pipe, q pipes , spines και οτιδήποτε δημιουργικό μπορεί να σκεφτεί ο κάθε προσκολλημένος. Εκεί μπορούν οι fun του είδους να μοιραστούν εμπειρίες που περιλαμβάνουν αυθορμητισμό , στυλ , παρακίνηση για την εκτέλεση ποιών δύσκολων φιγούρων και γενικά ένα παιχνίδι με τα όρια , την λογική και ακόμα περισσότερο την φαντασία !

Yeah !

Πηγή : Η ομάδα του Freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση