Candide Thovex


Λίγα λόγια για τον CANDIDE Candide Thovex

Πρίν μερικές μέρες ήρθε πρώτος για τρίτη φορά, συγκεντρώνοντας 95 βαθμους (record για τον διαγωνισμό ) στον  freestyle διαγωνισμό  Χgames στο Aspen. Εμφανίστηκε στα USA Xgames για πρώτη φορά το 1999, σε ηλικία 16 ετών όπου πήρε την 4η θέση στο BigAir. Επέστρεψε τον επόμενο χρόνο  για να πάρει την πρώτη θέση στο Big Air στα  USA Χgames 2000 , ενώ το 2003 η εμφανισή του στην halfpipe άφησε εποχη, στέλνοντας το freestyle σκι και τον τρόπο που οι σκιερ θα προσέγγιζαν την pipe, σε άλλο επίπεδο! Πολλές οι διακρίσεις σε αγώνες , ξεκινώντας  1996 και 97 σαν πρωταθλητής Γαλλίας στο σκι de bosse en simple και στη συνέχεια σε παγκόσμιες εκδηλώσεις freestyle.
Θα διαβάσεται για τον Candide σχόλια όπως …είναι ανάμεσα στους 48 σκιερ που επιρρέασαν το σκι των τελευταίων ετών, ο διαφορετικός των διαφορετικών freestylers, αυθεντικός, ήρεμος  στις κινήσεις του… Έχει αναγκάσει το σεβασμό των ισοτιμιών του με μια αντιθέτως ανάλογη στο ταλέντο του σεμνότητα.
Όπως και το παρακάτω απόσπασμα από την εισαγωγή του άρθρου για τον Candide στο WESKI (freestyle γαλλικό περιοδικό)
<<Ο Candide είναι μόνο 23 χρονών και είναι ένα απο τους μεγαλύτερους star του freestyle στον κόσμο. O skier απο το La Clusaz (γαλλικό χωριουδάκι των άλπεων) είναι ενα φαινόμενο για το μοντέρνο σκι και η κινητίριος δύναμη για το freestyle ski στη Γαλλια.. Νικητής πολλαπλές φορές στα X-GAMES απο τα 18 του μέχρι σήμερα, ιδρυτής ενος μοναδικού και πρωτότυπου event, δημιουργός και πρωταγονιστής ταινιών freestyle, ο Candide δεν σταματάει να εξερευνεί καινούριους ορίζοντες.
Τον θαυμάζουν, τον κρίνουν, τον ζηλεύουν …, ο μικρός κουβαλάει βαρύ φορτίο για τους ευαίσθητους ώμους του και την ντροπαλή του φύση. Παρόλαυτά συνεχίζει να θέλει να σπρώχνει τα όρια του freestyle ως εκεί που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί και να διευρύνει τις προοπτικές ενος ελεύθερου αθλήματος που πολλοί προσπαθούν να περιορίσουν.>>

Είναι freestyler αλλά προ πάντων πραγματικός  σκιέρ…έχει το σεβασμό του βουνού.
Για αυτόν δεν υπάρχει διάκριση σε freestyle, freeride .. απολαμβάνει κάθε στιγμή που βρίσκεται στο χιόνι. Ένα αυθεντικό όραμα, η αισθητική που εφαρμόζει φυσική, σαν ένα λεπτό της καθημερινής ζωής…o Candide εμπνέει!
Ο ιδιος δηλώνει  σε συνεντευξεις του
Αν το ski freestyle υπάρχει σήμερα αυτό είναι χάρη στο snowboard. Σήμερα οι νέοι θέλουν να κάνουν μόνο freestyle και πηδάνε στάδια. Είναι λογικό να τους λείπουν οι βάσεις. Δεν υπάρχουν μόνο τα άλματα και τα rails, υπάρχει επίσης και το αληθινό ski. Το event εντάξει, τα videos εντάξει , αλλά πρέπει παρόλαυα να μπορώ να κάνω ski.Πρέπει να μπορώ να συνεχίζω να προοδεύω και αυτό να με ευχαριστεί. Πρέπει το ski να παραμείνει μια ευχαρίστηση.
CANDIDE INVITATIONAL
Για πρώτη φορά τέλη μαρτίου του 2003 ο Candide καλεί τους φίλους του σκιερ και snowboarders  στο Massif de Balme των γαλλικών άλπεων, στο χιονοδρομικό La Clusaz, οργανωνόντας μια μεγάλη γιορτή για το freestyle, το Candide Invitational.
Το Candide Invitational, είναι ενα event μοναδικό στο είδος του : Photoshoot χωρίς ανταγωνισμό, κριτές και έπαθλα σε ενα φυσικό πάρκο Backcountry. Skiers και snowboarders απ’όλο τον κόσμο μαζεύονται για να πάρουν μέρος σε αυτό το διήμερο festival και να κάνουν riding ύπο τους ήχους της ρέγγε, σε ένα απο τα πιο εντυπωσιακά πάρκα backountry στον κόσμο. Τα διάφορα modules(άλματα,rails,step ups,hips, quarters,….) που συνιστούν το πάρκο είναι κατασκευασμένα με βάση την ιδιομορφία και την μοναδικότητα του βουνού. Μετά τις 3 πρώτες χρονιες που το πάρκο γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο, ολοένα και πιο πολύπλοκο, στο 2006 edition του event το πάρκο μας φάνηκε αληθινά εξωπραγματικό… Βλέποντάς το από ψηλά η πρώτη αθώα σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι οτι ίσως τα παιδιά που παίζουν εκεί μέσα  να είναι κάπως μεγαλύτερων διαστάσεων απο εμάς, αλλίως δεν μοιάζει  λογικό…
Ένα event ξεχώριστο, ζωντανό, αυθεντικό, τρυφερό… σαν να προσφέρεται με αγάπη.
Το Candide Invitational, καθιερώθηκε και όπως κάθε χρόνο προς το τέλος της σεζον, έτσι και φέτος 31 Μαρτιου με 1 Απρίλιου, επαγγελματίες σκιερ και μη,  θα μαζεύτουν στο φυσικό πάρκο του La Balmeστην μέκκα, όπως λεει ο Candide για το βουνό όπου μεγάλωσε, για να απολαύσουν το χιονοπάρκο που έχει προετοιμάσει για αυτούς .

Θα είναι όλοι χαρούμενοι σε αυτή τη γιορτή και θα χτυπούν ρυθμικά τα μπατον τους καθώς ο Candide θα παίρνει φόρα για τα άλματα…
Περισσότερα για τον  Candide
στο website ( βρίσκεται υπο κατασκεύη επι του παρόντος ) www.candidestudios.com
http://www.candide-invitational.com
Καθώς επίσης και στο  myspace
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=142036784
Καθώς βέβαια και στα  website από τους σπονσορές του..rossignol, quicksilver, dakine

Πηγή : Η ομάδα του Freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση