Mondial du snow


Ο χώρος των tests ανοίγει στις 8.45πμ, και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κοσμοσυρροή είναι γενικά μέτρια. Φυσιολογικά, αφού είναι Παρασκευή , είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, καθώς την προηγούμενη χρονιά το «mondial»γινόταν από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα. Παρολ�αυτά το περιβάλλον είναι καλό, η ουρά στους αναβατήρες ελάχιστη, και ο ήλιος λάμπει πάνω από τις καλά προετοιμασμένες πίστες και ένα πάρκο που παραμένει ευρύχωρο παρά τη φήμη του.
Ο απογευματινός διαγωνισμός στα rails είναι πολύ υψηλού επιπέδου, όπου κυριαρχεί ένας νέος Νορβηγός ο Ulrich Badertscher για τον οποίο θα ξαναμιλήσουμε.  Ο πολύ νέος Victor Delerue από τα Πυρηναία, κερδίζει εξίσου το εισιτήριό του τον διαγωνισμό στα rails το Σάββατο.
Tο Σάββατο  χαρακτηρίζεται από ένα πιο φυσιολογικό κλίμα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού: ουρές στον παγετώνα, ½ ώρα για να πάρουμε το lift, κάποιες αταξίες  με τις κάρτες των tests. Μάθαμε λοιπόν ότι αυτή τη χρονιά, πήραν μέρος 3600 διαγωνιζόμενοι στις 3 μέρες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού.
Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε επίσης το Burton Pro AM, ένας διαγωνισμός slopestyle για άτομα μικρότερα των 20 ετών, όπου είδαμε πολύ μικρούς � ωραίους τύπους να έρχονται στο αριστερό μέρος του πάρκου, με μία διαδρομή που περιελάμβανε δύο καλά kickers: box και rainbow.

Το Σάββατο το βράδυ είναι το αποκορύφωμα του freestyle του Σαββατο-Κύριακου με το διαγωνισμό Burton Highway to Rail, σε 5 box (4 τελικά χρησιμοποιήθηκαν) και πολύ ιδρώτα, καθώς εδώ και μία μέρα το μηχάνημα για το τεχνητό χιόνι χάλασε, και μεγάλη ανησυχία για τον εξοπλισμό.
Όμως τέλος καλό όλα καλά, οι riders αρχίζουν να εκτοξεύονται από ψηλά από ένα μικρό «πύργο» που επιτρέπει να πέφτεις σε ένα «bomb drop», έπειτα να ρίχνεσαι σε ένα από τα δύο, διαλέγοντας κάθε φορά, επίπεδη προσγείωση, κατηφορική προσγείωση. (LE module star).
Υπάρχει πολύς και καλός κόσμος, ο φανταστικός Φιλανδό Eero Ettala ,ο Νορβηγός Henning Marthinsen, ο Aymeric Tonin, και ο Mathieu Crepel πάντα πανίσχυρος στα rails. Όμως ο αρχηγός είναι ένας άγνωστος, ο νικητής τίτλου της προηγούμενης μέρας, ο Νορβηγός Ulrik Badertscher, o οποίος έκανε όλους να βελτιωθούν, κερδίζοντας αυτό το διαγωνισμό με ένα πολύ εντυπωσιακό frontflip πάνω στο box με ίσια προσγείωση. Θα το δείτε αυτό σε video…
Την Κυριακή φυσάει πολύ. Αυτή την τελευταία μέρα του διαγωνισμού μετά την ευχαρίστηση του Σαββάτου ,πολύς κόσμος στους αναβατήρες από τις 10.30-11.00, ο παγετώνας όχι και τόσο κακός,  όμως το χιόνι δεν είναι αρκετό χαμηλά.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Karellis (Savoie) προτείνει αυτόν το χειμώνα  την πρώτη θερμαινόμενη καρέκλα στη Γαλλία, η  πληροφορία δίνεται στο site του κέντρου.
Καθόμαστε…….. ακούγοντας την πληροφορία, ξαφνιαζόμαστε και τελικά θέλουμε πραγματικά να το δοκιμάσουμε. Η ιδέα είναι απλή, ένα εξαθέσιο καρεκλάκι το οποίο γεμίζει εσωτερικά με μία συγκεκριμένη ποσότητα θερμότητας, όταν ξεκινά από την αφετηρία, διαχέεται καθ�όλη τη διαδρομή (ανέβασμα)… Έξυπνο δεν είναι;
Και έτσι, θα έχουμε ζεστό περιβάλλον για να διανύσουμε την υψoμετρική απόσταση των 1700m σε 3 λεπτά
Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 23 Δεκεμβρίου, όταν θα ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Μετάφραση Φ.Ν.
Πηγή skipass.com

Αφήστε μια απάντηση