Ξεπέρασε το φόβο σου.

Για κάποιους ανθρώπους οι φόβοι του βουνού είναι υπεύθυνοι στο να αντιδράσει αρνητικά ένας σκιέρ σε μια υπέροχη μέρα στο βουνό.

Ο Dr Carlyle Jenkins προσπαθεί να βρει τρόπους για να διώξει τους φόβους ένας rider και να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του στο σκι.

Έχεις αναρωτηθεί , γιατί κάποιες φορές παγώνεις και χάνεις την ψυχραιμία σου ενω αυτό συμβαίνει περισσότερο στο βουνό?

Έχουμε βρεθεί όλοι εκεί σε άριστες συνθήκες και τη στιγμή που λαχταράς να κάνεις σκι τότε νοιώθεις το φόβο ενός ατυχήματος , μιας χιονοστιβάδας η το φόβο της πτώσης .
Λογικά η όχι ο φόβος θα μπορούσε να σου χαλάσει μια από τις πιο καλές καταβάσεις στο βουνό.
Αν αυτό το ενδεχόμενο σου συμβαίνει συχνά τότε ξεπέρασε το φόβο σου.

Το concept του φόβου περιέχει μυαλό, σώμα, Βιομηχανική ,  σε σχέση με την απόδοση και σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται  ένας σκιέρ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις εν δυνάμει δυσκολίες του terrain .
Αυτή η ιδέα του Dr Carlyle Jenkins , χειροπρακτικός και ειδικός στις εν δυνάμει κινήσεις του ανθρώπινου σώματος ,είναι ένα μοναδικό και καινοτόμο πρόγραμμα που πηγαίνει περά από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις της φυσικής κατάστασης του σκιέρ.

Όπως ο Dr Carlyle Jenkins λέει skiing your perfect run is never just about your boots, skis or instruction. It is about the perfect combination of these and having the right mental attitude or zone. The program is designed to create just that.

Πώς όμως το κάνει αυτό? Αρχικά γίνεται η διάγνωση του αθλητή , στην οποία υπάρχουν δύο στοιχεία τα οποία μελετά, η Βιομηχανική σώματος και η ψυχολογική κατάσταση.

Η φυσική κατάσταση έρχεται πρώτη .
Η πλήρες Βιομηχανική αποτίμηση μετρά τα πάντα ,οτιδήποτε έχει σχέση με την καμπή του αστράγαλου κυρίως και μετά του υπόλοιπου σώματος.

Και εδώ είναι το δυνατό σημείο του Dr. έναντι τεσσάρων ετών συλλογής πληροφοριών από μεσαίους αθλητές ,προχωρημένους ειδικευόμενους και επαγγελματίες σκιέρ και εκτιμά σε πιο επίπεδο βρίσκετε ο σκιέρ .

Πολύ γρήγορα φαίνονται οι Βιομηχανικές ατέλειες του σκιέρ και σε αυτό το σημείο οι αλλαγές γίνονται στις αρθρώσεις και στους μύες .
Αμέσως μετά έχουμε την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού ψυχή και σώμα όπου έχει αποδειχτεί (πιστοποιηθεί) από μερικούς πρωτοπόρους στο είδος Ευρωπαίους Freeride skiers.
Όπως ο ιδρυτής του ISFA word tour event Warren Smith ,big ,Mountain Heli Ride και της Aκαδημίας Warren Smith Ski Academy . στρέφονται στον Dr Carlyle Jenkins να τους βοηθήσει με τις επιστημονικές του γνώσεις.

Τα μαθήματα λοιπόν   απευθύνονται σε όλους: στους αρχάριους ,προχωρημένους και τους expert σκιέρ, με σκοπό να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο που κάνουν σκι.
Επιπλέον προσφέρει προπονητικές μεθόδους ,συνδυάζοντας την τέχνη του σκι και της Βιομηχανικής. Μετά  τις σωματικές πληροφορίες που μας δίνει, ακολουθεί η μελέτη του πνεύματος.
Το άγνωστο terrain, οι αμφίβολες συνθήκες του χιονιού που θα συναντήσεις και οι φόβοι είναι ένα προφανές κομμάτι ,του τι σκέπτεται ο σκιέρ κατά την κατάβαση .

Για το τέλος ο Dr Carlyle Jenkins, έχει αναπτύξει τρόπους και έχει τεστάρει την αναλογία ενός σκιέρ με τις συνθήκες ,που δημιουργούν το φόβο .

Είναι ολοφάνερο το αποτέλεσμα όλων αυτών , ότι δηλαδή όταν κάνεις σκι το σώμα σου βρίσκεται σε κάποια αμυντική διάθεση, ενώ το μυαλό σου είναι κάπου αλλού .
Αμύνεται αυτόματα το σώμα σου, όπως λέει ο Dr Carlyle Jenkins, που σημαίνει ότι δεν έχεις επιλογή .
Το μυαλό αντιλαμβάνεται το φόβο και προετοιμάζεται γι αυτό ,δηλ. στο να αμυνθεί .
Εδώ η ‘αντίληψη’ είναι το κλειδί γι’ αυτά που συμβαίνουν.

Συχνά λοιπόν αυτή η αίσθηση, σε οδηγεί σε κάποια παλιά εμπειρία ή γεγονός του παρελθόντος , που σου είχε προκαλέσει φόβο.
Συμφώνα λοιπόν με τον Dr το μυαλό έχει επιβάλει την ανισορροπία .

Αυτό το πρόγραμμα έχει χρησιμοποιηθεί  στην πιο κάτω αθλήτρια :
Manuela
Berchtold
Mogul skier από την Αυστραλία,η οποία:Κατατάχτηκε το 2006 στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Τορίνο, στους τελικούς των γυναικών στο Moguls .
Όλο αυτό το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στις εγκαταστάσεις στο Λονδίνο και τη χειμερινή περίοδο στο Verbier,Ste Foy,Val disere και Wanaka New Zealand .

Η συλλογή πληροφοριών έγινε τη χιονοδρομική σεζόν που μας πέρασε 2008 στο χιονοδρομικό Verbier.
Επίσης πληροφορίες θα βρείτε και στο επίσημο site .www.clearthefear.co.uk

Author: mdemou@freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση