Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nexus & M.T.B Arcadias.

Την Πέμπτη 29/3 έως την Κυριακή 1/4 πραγματοποιήθηκε η 1η Διεθνής έκθεση εναλλακτικών μορφών τουρισμού «Nexus» από την European Expo με σκοπό την προώθηση  του, ορειβατικού, πολιτιστικού και άλλων μορφών τουρισμού. Η έκθεση υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC (Μεσογειακό εκθεσιακό κέντρο) στην Παιανία και  συμμετείχε και ο Δήμος Τρίπολης με περίπτερο.

Την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας μεταξύ άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας είχε και ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας  Αρκαδίας γνωστός και ως ΜΤΒ Αρκαδίας με έντυπο υλικό που ετοίμασε για το σκοπό αυτό .

Φυλλάδιο αποτελούμενο από δυο ποδηλατικές διαδρομές στην περιοχή του Μαίναλου .
Διαδρομή , Μαίναλο Α2 DH Trail , 8,6 χιλιμέτρων και την διαδρομή , Μαίναλο Α2 Ρούχοι Tour, συνολικής απόστασης 15,8 χιλιομέτρων.

Τα φυλλάδια με τις δυο διαδρομές διατίθενται από διαφόρους ξενώνες και παραδοσιακά καταλύματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με αναλυτικά στοιχειά της εκάστοτε διαδρομής καθώς επίσης σχετικές πληροφορίες όπως υψομετρικά , βαθμός δυσκολίας , διάγραμμα και άλλες λεπτομέρειες  .

Πρός το παρών είναι διαθέσιμα στα εξής σημεία :
Ξενώνας Σινόη Βυτίνα.
Ξενώνας Άρτεμις Λεβίδι.
Αρχοντικό Κορδοπάτη Δάρα Μαντινείας.
Ξενώνας Παπανικόλα Πιάνα.
Ξενώνας Καζάκου και Θεονύμφη Δημητσάνα.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την σωστή διαχείριση των ποδηλατικών διαδρομών τόσο στην περιοχή του Μαίναλου αλλά και άλλων ποδηλατικών μονοπατιών που δημιουργούνται κατά καιρούς.

Σε αυτή την προσπάθεια άμεση ήταν και η ανταπόκριση των καταλυμάτων της περιφέρειας έτσι ώστε να δημιουργηθεί το απαιτούμενο δίκτυο ώστε ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στη φύση και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού .

 

 

ΠΗΓΗ : Η ομάδα του Freeride.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση