Ανθρώπων Έργα 2013

anthropon_erga1Το πρόγραμμα  “Ανθρώπων Έργα” πραγματοποιείται τον Αύγουστο του 2013 με την οργάνωση 12 κατασκηνώσεων στους 4 Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας: σε επιλεγμένα μικρά χωριά της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Τρόπαια Γορτυνίας, Τυρός Κυνουρίας, Καρυά Αργολίδας, Καστρί Αρκαδίας, Κοσμάς Αρκαδίας, Σελλά Κυπαρισσίας, Καρύταινα-Ζάτουνα-Ελάτη, Πλατάνια Τριφυλίας, Καστόριο, Πλύτρα Λακωνίας και Πύλος Μεσσηνίας. Οι Κατασκηνώσεις Κοινοτικanthropon_erga2ής Ανάπτυξης που λειτουργούν ήδη 60 χρόνια, δίνουν την ευκαιρία στους Μεγάλους Οδηγούς, Ναυτοδηγούς και τα Στελέχη να προσφέρουν εθελοντικό έργο στον τόπο, χωρισμένοι σε Ομάδες Εργασίας (Ο.Ε.),  με την ενέργεια, τη γνώση και τη φαντασία τους ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής υπαίθρου να αποκτήσει χωριά, αυτάρκη και ζωντανά.

Το Πρόγραμμα  “Ανθρώπων Έργα” όμως δεν σταμάτησε εκεί. Περιλάμβανε και 3ήμερη συνάντηση όλων των κατασκηνωτών στο Μαίναλο με σύνθημα:

anthropon_erga3«Το εγώ, το εδώ και το τώρα»

Με το σύνθημα αυτό, 650 κατασκηνωτές συγκεντρώθηκαν στο Μαίναλο από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου. Τις ημέρες αυτές, οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να ασχοληθούν με δραστηριότητες που σχεδιάζονται από τον Κλάδο ειδικά γι αυτούς, να ανταλλάξουν σκέψεις, εμπειρίες, και απόψεις, να αισθανθούν τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ένα μεγάλο σύνολο.
anthropon_erga5Στο κομμάτι των δράσεων-εργαστηρίων βρέθηκε και ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Αρκαδίας (M.T.B Αρκαδίας). Τέσσερα στελέχη του Συλλόγου και τρεις εξωτερικοί συνεργάτες αυτού, οργάνωσαν συνολικά 3 ποδηλατικές διαδρομές (μήκους 15, 15 και 19 χιλιομέτρων αντίστοιχα) στα όμορφα μονοπάτια του Μαινάλου.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παιδιών για την συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν εκπληκτική καθως αξιοθαύμαστη ήταν και η επιμονή τους για την ολοκλήρωση κάθε δράσης.
anthropon_erga4
Κατά την διάρκεια αυτού του 3ημέρου όλοι οι κατασκηνωτές (μικροί και μεγάλοι) έμειναν έκπληκτοι από την ομορφιά του Μαινάλου και τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει.

Να αναφέρουμε επίσης πως το βράδυ του Σαββάτου υπήρχε βραδιά οινογνωσίας και γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα, προσφορά του Κτήματος Σπυρόπουλου και της Οικοφάρμα στη μνήμη του Γρηγορίου Καρανάσιου, αρχηγού-εκπαιδευτή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. 

anthropon_erga7

Το Πρόγραμμα “Ανθρώπων Έργα 2013” τελεί υπό την Αιγίδα: του Υπουργείου Παιδείας, της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Πηγή: H ομάδα του freeride.gr

anthropon_erga6

 

 

 

 

anthropon_erga8

Αφήστε μια απάντηση