Προκήρυξη διασυλλογικού αγώνα DH στη Νάουσα

Ο Ποδηλατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νάουσας διοργανώνει ένα διήμερο διασυλλογικών Αγώνων ποδηλάτου Κατάβασης Βουνού (downhill) στο όρος Βέρμιο στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγαδιών για τις κατηγορίες Παίδων – Εφήβων – Ανδρών/ Κορασίδων – Νεανίδων – Γυναικών (Open).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 (Σάββατο 4 Ιουνίου επίσημα δοκιμαστικά & Κυριακή 5 Ιουνίου ο επίσημα χρονομετρημένος αγώνας).

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:
Κατάστημα Lefousis Snowsports στην βάση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, Νάουσα.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
Σάββατο 4/6/2011 επίσημα δοκιμαστικά διαδρομής αγώνα.
Κυριακή 5/6/2011 Αγώνας κατάβασης Mega Downhill (Ατομικό Χρονόμετρο)

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
1η & 2η Ημέρα εκκίνηση Άγιο Πνεύμα (υψομ. 2005 μ.) – Ντορντόπολη (υψομ. 1.370 μ.) – περιοχή Τσάι (υψομ. 1.200 μ.) – περιοχή Μύλοι (υψομ. 900 μ.) – Αγία Τριάδα (υψομ. 510 μ.) – επίσημα χρονομετρημένος τερματισμός Περιοχή Μηλίτσα (υψομ. 450 μ.) – ανεπίσημος τερματισμός αγώνα Δημοτικό Πάρκο Νάουσας (υψομ. 320 μ.).

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Η διαδρομή του DHΙ θα είναι άρτια σηματοδοτημένη 7 ημέρες πριν την εκκίνηση των αγώνων. Στον αγώνα όλοι οι αθλητές κ αθλήτριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια ανεπίσημη (μη χρονομετρημένη) αγωνιστική κατάβαση. Η χρήση Κράνους full face καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (θώρακας, επιγονατίδες και επιαγκονίδες) που απαιτείται από τους κανονισμούς UCI είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Κατά την διεξαγωγή του αγώνα απαγορεύονται ποδηλάτες να βρίσκονται εντός της διαδρομής.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ:
Σάββατο 28/5/2011 10:00 – 14:00
Κυριακή 29/5/2011 10:00 – 14:00
Σάββατο 4/6/2011 10:00 – 14:00 (επίσημα δοκιμαστικά διαδρομής)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
(θα αποφασιστεί στη σύσκεψη την προηγούμενη του αγώνα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. καθώς και OPEN (ανεξάρτητοι) αθλητές. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος των συμμετεχόντων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ανεξάρτητοι αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν και δεν έχουν δελτίο ΕΟΠ θα συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στη γραμματεία , υπογεγραμμένη ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών.
Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη και υπογεγραμμένη δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι Θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στους παραπάνω αγώνες και σε περίπτωση φθοράς του εξοπλισμού (ποδήλατο) ή ατυχήματος του αθλητή-αθλήτριας δεν θα έχει καμία ευθύνη ο διοργανωτής σύλλογος.
Οι σύλλογοι των αθλητών-αθλητριών με δελτίο ΕΟΠ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο FAX του Ποδηλατικού Φυσιολατρικού Ομίλου Νάουσας 23320 29170 ή στο email: i.lefousis@snow-sports.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες Κατάβασης (Downhill).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 28€ και δεν περιλαμβάνεται η κάρτα αναβατήρων, για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λίφτ (υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και για αυτοκίνητα 4Χ4). Για να θεωρηθεί έγκυρη η δήλωση συμμετοχής, πρέπει να καταβληθεί ονομαστικά το ποσό των 28€ για τον αγώνα.
Λεπτομέρειες για την κατάθεση του ποσού των 28€ για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανακοίνωσή μας.

ΤΟΠΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
Θα ανακοινωθούν σε επόμενη δημοσίευσή μας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας θα απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 3ο νικητή χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα. Επίσης για τους νικητές της γενικής κατάταξης θα δοθούν χρηματικά έπαθλα ως εξής:
1ος: 300,00€
2ος: 200,00€
3ος: 100,00€
4ος: 70,00€
5ος: 50,00€
6ος: 30,00€

Σύνολο: 750,00€

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί αναμνηστικό μπλουζάκι (t-shirt) με το λογότυπο του αγώνα και τους χορηγούς.

Θα ανακοινωθούν σε επόμενη δημοσίευσή μας παράλληλες εκδηλώσεις με τον αγώνα.
Με εκτίμηση και αθλητικούς – ποδηλατικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος: Λεφούσης Ηρακλής

Ο Αντιπρόεδρος: Κυριαζής Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας: Μυλωνάς Ιωάννης

Αφήστε μια απάντηση