ΠΡΟΚΥΡΙΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ DH 2013

kalabryta_2013Στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2013, ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με το Δημοτικό Στάδιο, φιλοξενεί τον 6ο γύρο του πανελλήνιου κυπέλλου κατάβασης. Για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιειται αγώνας κατάβασης στη πίστα των Καλαβρύτων που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου με συνολικό μήκος 2,8 χλμ.
Οι εργασίες που έγιναν για τη διαπλάτυνση της πίστας, προκαλούν τους αναβάτες για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
09.00-18.00 :Ελεύθερες προπονήσεις
17.00-21.00 :Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
09.00-10.00 :Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών
09.00-11.00 :Επίσημες προπονήσεις
11.30-14.30 :Προκριματικός γύρος
15.00-17.00:Τελικός αγώνας
18.00 :Απονομές στο σταθμό του οδοντωτου Καλαβρύτων
*οι ώρες και οι χρόνοι ενδέχεται να μεταβληθούν, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετέχοντων

Η φετινή χρονιά, έχει έξι κατηγορίες ανοιχτής συμμετοχής οι οποίες είναι :
1) Downhill Παίδων Juniors, 14 έως 18 ετών
2) Downhill Ανδρών Elite, 19-29 ετών
3) Downhill Ανδρών Masters, 30-39 ετών
4) Downhill Veterans, 40 ετών και άνω
5) Downhill Γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας
6) Downhill hardtail, ηλικίας 18 +

Στη κατηγορία παίδων, οι αγωνιζομενοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους η με την απαραίτητη δήλωση Ν. 105 για την συμμετοχή τους.
Οι κατηγορίες Veteran και Hardtail θα πραγματοποιηθουν εφόσον οι συμμετέχοντες καλύπτουν τον αριθμό των 6 ειδάλλως θα απορροφηθούν στις υπόλοιπες κατηγορίες βάσει της ηλικίας τους.
Οι 80 ταχύτεροι χρόνοι θα προκριθούν στον τελικό

Όλοι οι αθλητές πρέπει να φορούν, προστατευτικα με προδιαγραφές Downhill, τον αριθμό συμμετοχής που θα δοθεί από τη γραμματεία και να ενημερώσουν τη γραμματεία σε περίπτωση που δεν θα πάρουν εκκίνηση.
Οι κανονισμοί ορίζουν, δύο χρονομετρημένες προσπάθειες για κάθε αθλητή (μια προκριματική και μια στον τελικό αγώνα), συνολικά δύο προπονητικές καταβάσεις και μια προκριματική που όσοι δεν τερματίσουν δεν θα πάρουν εκκίνηση στον τελικό αγώνα.

Στη κατηγορία hardtail downhill, το ποδήλατο θα πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές Downhill και με μπροστινή ανάρτηση διαδρομής 15 εκατοστών και άνω.

Θα υπάρχει στο χώρο ιατρικό προσωπικό και εθελοντές Σαμαριτες . Όλα τα επικίνδυνα σημεία θα είναι προστατευμένα με ειδικά στρώματα. Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι με σφυρίχτρες οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών και την τήρηση της προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος.

Συμμετοχές :Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση και τεχνική κατάρτιση για το άθλημα του Downhill.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25€ και στην τιμή συμπεριλαμβανονται :
-Φ. Π. Α. 23%
-uplift προπόνησης Σαββάτου και uplift αγώνα Κυριακής
-παροχή εμφιαλωμένου νερού
-ηλεκτρονική χρονομέτρηση
-φωτογράφιση από επαγγελματία φωτογράφο του χώρου

Δηλώσεις συμμετοχής από το απόγευμα 17:00 η ώρα στις 28 Σεπτεμβρίου έως και το πρωί της Κυριακής στις 10.00 στο Καλάβρυτα mountain travel, που βρίσκεται στο σταθμό του οδοντωτού τρένου Καλαβρύτων.

Έπαθλα και δώρα

-Πρώτος γενικής :σκελετός RAM 4X προσφορά της εταιρείας The Bikings και Ram bikes
-Στους αθλητές βάθρων : Δώρα προστατευτικα και αξεσουάρ της εταιρείας POC προσφορά της εταιρείας Παππος Μπαλντουμης, λάστιχα Specialized της εταιρείας Κασσιμάτης cycling, service αναρτήσεων προσφορά της εταιρείας Knowledge cycle mechanics
-Κύπελλα στους πρώτους κάθε κατηγορίας
-Μετάλλια στους αθλητές βάθρου
-Μετάλλια στον 4ο και 5ο αθλητή γενικής κατάταξης

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επί τόπου και τελεσίδικα για οτιδήποτε κληθεί

Αφήστε μια απάντηση