2ο Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup!

openxccupΈρχεται το 2ο Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup! 14-15-16 Μαρτίου 2014

Μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης αγώνων ορεινής ποδηλασίας (Οκτώβρης 2013), έρχεται το 2 αγώνων ορεινής ποδηλασίας που θα διεξαχθεί σε δύο περιοχές του Δήμου Αρχαν Αστερουσίων: στις Αρχάνες, την πιο φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή του νομού Ηρακλείου και στην καρδιά των Αστερουσίων στη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης, με θέα το Λιβυκό πέλαγος. Πρόκειται για μια άνυδρη οροσειρά με σκληρό έδαφος, διάσημη για την άγρια ομορφιά και τις τραχιές, απόκρημνες πλαγιές της, οι οποίες υψώνονται κατά μήκος των νοτίων παραλιών του νομού.

openxccup1Αυτό το επιβλητικό φυσικό σκηνικό, θα γίνει το Μάρτιο πόλος έλξης φυσιολατρών και ποδηλατών κάθε επιπέδου, καθώς για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται αγωνιστικά με την ποδηλασία (κατηγορία PRO), αλλά και ερασιτέχνες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης (κατηγορία FUΝ).
Μέσα στις 3 αγωνιστικές ημέρες, που θα διαρκέσει η διοργάνωση (14 , 15 & 16 Μαρτίου 2014), θα λάβουν χώρα τρεις διαφορετικοί αγώνες με διαφορετικές αφετηρίες και τερματισμούς. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι, αλλά και όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά (οικολογικό πάρκο Γιούχτα, περιοχή natura Αστερούσιων βουνών), αλλά και να διατρέξουν μέσα απτα περισσότερα χωριά του δήμου γνωρίζοντας την πιο ζωντανή και δυναμική πλευρά της Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country MTB Cup. Ένα OPEN τριήμερo.

openxccup2Το Αρχάνες – Αστερούσια Cross Country Cup είναι για μία φιλόδοξη διοργάνωση, γιορτή για την ποδηλασία βουνού, που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους με μεράκι που επιμένουν να μετατρέπουν τις δυσκολίες των καιρών σε ευκαιρίες, χρησιμοποιώντας ως μέσο τοποδήλατο και τον αθλητισμό.

Εκ μέρους των δημοτών του Δ. Αρχανών Αστερουσίων, σας καλούμε να συμμετέχετε ξανά στη μεγαλύτερη αθλητική θεματική γιορτή της ορεινής ποδηλασίας στην Κρήτη, ως αθλητές ή ως επισκέπτες και έτσι να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Το Archanes-Asterousia XC cup είναι Cross Country, διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., χρηματοδοτείται από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης
Περιοχών Υπαίθρου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (ΟΣΑΠΥ) του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στη διεύθυνση: http://archanes-asterousia-xc-cup.gr/ και το Facebook για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις: facebook.com

Archanes.Asterousia.XC.cup
Υπεύθυνη αγώνα Cretan Sports Cycling-Βαγιωνάκη Ευαγγελία 6945230444,6945219843 (info@cretansportscycling.gr)
Υπεύθυνη αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων: Ειρήνη Χουδετσανάκη
Υπεύθυνοι διοργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων- Χρύσα
Μαυρόκωστα 2813-401159 (cam@ath.forthnet.gr), Κατερίνα Γιαλιτάκη 2813401123
(katerinagialitaki@gmail.com), Αντώνης Αντωνακάκης, Παπαδάκη Γεωργία 2813401156

 

Επισης να σας ενημερώσουμε  οτι για οσους αθλητες θελήσουν να παρουν μέρος
στον 3ημερο αγωνα, η ΑΝΕΚ προσφερει εκπτωση στα εισιτηρια 40 % .

ΠΗΓΗ: Cretan Sports Cycling

Αφήστε μια απάντηση