2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2014

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ!

Έτοιμο το πρόγραμμα αγώνων του 2014 με πέντε νέες πίστες να μπαίνουν δυναμικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα! Αναμένονται συναρπαστικές μάχες, φουλ συναγωνισμός, αλλά και πολλές συμμετοχές που θα εκτινάξουν στα ύψη το θεσμό! Το 2014 ανοίγει μια νέα σελίδα στο ελληνικό Downhill και εσύ θα είσαι πρωταγωνιστής…

dh_cup_2014Μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά το 2013, μια φοβερή ταινία (του Μάνου Αρμουτάκη) και μια εντυπωσιακή εκδήλωση απονομής, το Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Το ανανεωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες σε όλη την ελληνική επικράτεια σε εντυπωσιακές πίστες όπου οι locals κάθε περιοχής έχουν ήδη ρίξει τρελή δουλειά για την αναβάθμιση τους… Η αυλαία για το 2014 θα ανοίξει στο Marathon Complex στην Αθήνα σε μια τεχνική και διασκεδαστική πίστα που θα επιτρέψει σε πολλούς νέους αγωνιζόμενους να πάρουν το βάπτισμα του πυρός. Η συνέχεια στις θεαματικές και απαιτητικές πίστες Tank Trail και Super Trail (γνωστές από το περσινό πρόγραμμα). Ακολουθεί ένα εορταστικό τριήμερο στο Στόμιο όπου οι αναβάτες θα δοκιμαστούν σε υψηλές ταχύτητες και άφθονες ξύλινες κατασκευές! Τον Ιούλιο θα αγωνιστούμε για πρώτη φορά στο super ανανεωμένο Big Bear στην Δίρφη όπου η λέξη ζέστη είναι άγνωστη στην περιοχή… Θερινή ανάπαυλα, και δυναμική επιστροφή στη δράση στις αρχές Σεπτέμβρη με το φοβερό Pistaki στο Πήλιο, ενώ ένας ακόμη απαιτητικός αγώνας ακολουθεί στο Kapota Trail στα Καλάβρυτα! Η χρονιά θα κλείσει στο ανανεωμένο Forest Gam ένα flow trail που θα επιτρέψει σε όλους να περάσουν καλά. Σημείωσε τις ημερομηνίες, κάνε τους υπολογισμούς σου και ετοιμάσου για πολύ Downhill!!!

Με τα φτερά του RedBull και η φετινή χρονιά!!

Πρόγραμμα αγώνων 2014:
1. 22-23 Μαρτίου Marathon Complex Αθήνα
2. 26-27 Απρίλη (μετά το Πάσχα) Tank Trail Κύμη
3. 10-11 Μάη (18 και 25 εκλογές) Super Trail Γιάννενα
4. 7-8 Ιουνίου (Αγ. Πνεύματος) Amanita Στόμιο
5. 12-13 Ιουλίου Big Bear Δίρφη
6. 6-7 Σεπτέμβρη Pistaki Πήλιο
7. 27-28 Σεπτέμβρη Kapota trail Καλάβρυτα
8. 1-2 Νοεμβρίου Forest Gam Θεσσαλονίκη

 

Από αυτούς τους οκτώ αγώνες ο κάθε συμμετέχοντας θα κρατήσει τα έξι καλύτερα αποτελέσματά του, που θα προσμετρήσουν στην τελική βαθμολογία.
Για τον κάθε αγώνα θα ισχύει η προκήρυξη του διοργανωτή.

Οι κατηγορίες που θα ισχύουν για το κύπελλο θα είναι οι ακόλουθες:
• Elite 19 έως και 29 (1995 – 1985 χρονιά γέννησης)
• Junior 12 έως και 18 (1996 – 2002 χρονιά γέννησης)
• Master 30 έως και 39 (1975 – 1984 χρονιά γέννησης)
• Veteran 40 και άνω (1974 χρονιά γέννησης και πίσω)
• Γυναικών ανεξάρτητα ηλικίας
Αν κάποιος αθλητής το επιθυμεί μπορεί να αγωνιστεί στις κατηγορίες Elite ή Master όντας μεγαλύτερος σε ηλικία.
Παρακάτω υπάρχει η βαθμολογία για τον κάθε αγώνα του κυπέλλου. Θα βγαίνει από την γενική κατάταξη του κάθε αγώνα (πχ ο 21ος αθλητής γενικής παίρνει 60 βαθμούς).

Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που θεωρούνται τερματίζοντες παίρνουν από 1 βαθμό.
Η βαθμολογία και οι κατηγορίες είναι σύμφωνα με αυτές της UCI στο Παγκόσμιο.
Αν για οποιοδήποτε λόγο ακυρωθεί κάποιος από τους παραπάνω αγώνες τότε αυτομάτως βγαίνει και από τη σειρά του κυπέλλου, αλλά και πάλι θα προσμετρούν τα έξι καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή!
Να σημειώσουμε ότι οι 80 πρώτοι αναβάτες στην βαθμολογία του 2013 θα αγωνιστούν με το νούμερο της κατάταξης τους στη γενική, για όλη τη χρονιά του 2014. Δηλαδή ο Δημήτρης Οικονόμου θα φέρει τον άσσο στο number plate του σε κάθε αγώνα κ.ο.κ.

Στο τέλος του 2014 θα γίνει απονομή όπου θα βραβευθούν με κύπελλα οι έξι καλύτεροι αναβάτες της κατηγορίας Elite, οι τρεις πρώτοι από την κατηγορία Junior (4ος, 5ος και 6ος θα λάβουν μετάλλια), οι τρεις πρώτοι από την κατηγορία Master (4ος, 5ος και 6ος θα λάβουν μετάλλια), ο πρώτος από την κατηγορία Veteran (2ος, 3ος θα λάβουν μετάλλια) και η καλύτερη γυναίκα (2η και 3η θα λάβουν μετάλλια).

Να σημειωθεί ότι όλο αυτό γίνεται από κοινού και δεν έχει την ευθύνη κανένας από τους διοργανωτές.

Θα ήταν καλό να στηρίξουμε όλοι μας το 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Κατάβασης, για να ανεβάσουμε το ελληνικό Downhill όσο ψηλότερα μπορούμε!

Καλή αγωνιστική χρονιά!

Συντάχθηκε απο τον Fotis Skaris.

ΠΗΓΗ: www.downhill.gr

Αφήστε μια απάντηση