2o Helmos Top Bikes Festival

helmostophilldownhill1Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων διοργανώνουν το δεύτερο Ποδηλατικό Φεστιβάλ στο Χελμό κατά το τριήμερο από 30 Αυγούστου μεχρι και 1η Σεπτεμβρίου. Με κέντρο τη Βαθειά Λάκκα, οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο 3ημερο φεστιβάλ καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα εμπειρίας αναβατών, απευθυνόμενες σε έμπειρους και αθλητές, σε μέτριους, αλλά ακόμη και σε αρχάριους αναβάτες ποδηλάτου, κάθε ηλικίας και διάθεσης.

Για τους  downhill αναβάτες υπάρχει το ανανεωμένο, γρήγορο και απαιτητικό μονοπάτι που ξεκινά από την κορυφή «Νεραϊδόραχη» του Χελμού και καταλήγει στη «Βαθειά Λάκκα». Με τα helmostophilldownhill2490 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και τα 2100 μέτρα μήκους του, δε θα αφήσει κανέναν ασυγκινητο. Θα διατεθεί για άπειρες καταβάσεις με τη βοήθεια του αναβατήρα Στύγα που θα ανεβάζει τους αναβάτες στην κορυφή ξανά και ξανά. Ο κύκλος κορυφή-βάση-κορυφή διαρκεί περίπου 30 λεπτά, πράγμα που σημαίνει δεκατέσσερις max καταβάσεις την ημέρα, αν βέβαια αντέξετε.

Για τους αναβάτες που αναζητούν διαφορετικού τύπου αδρεναλίνη θα υπάρχει το τεράστιο μπαλόνι της Funbag για πολλές, αξέχαστες απογειώσεις και τρελά κόλπα.

helmostophilldownhill3Επίσης, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η οργανωμένη περιήγηση στο Χελμό μέσω μιας κατηφορικης στο μεγαλύτερό της μήκος διαδρομής, μήκους 10 περιπου χιλιομέτρων που θα αναδείξει κάποια από τα ωραιότερα σημεία ενδιαφέροντος στο ωραίο μας βουνό, όπως η Μαυρολιμνη, του πουλιού η βρύση, το αστεροσκοπείο Αρίσταρχος και το καταφύγιο του Χελμού. Κανένα μυστικό του Χελμού (και του σύμπαντος!) δεν θα μείνει μυστικό.

Παρέα το Σάββατο και την Κυριακή θα μας κάνουν στο Χελμό και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων και αναρτήσεων παγκοσμίως που θα helmostophilldownhill4καλύψουν κατηγορίες από XC έως Downhill με τα νέα τους μοντέλα. Πρόκειται για το event “test the best” που έχει σκοπό να φέρει τους αναβάτες σε άμεση επαφή με ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από πλευράς εξοπλισμού.

Τέλος για εκείνους  που βλέπουν το ποδήλατο λιγότερο σαν αδρεναλίνη και άσκηση αλλά περισσότερο σαν αναψυχή, θα διοργανώσουμε και την ομαδική κατάβαση από το Χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου μήκους περιπου 14 χιλιομέτρων. Το βράδυ του Σαββάτου 30/8 θα γινει πάρτι για όλους στα Καλάβρυτα με πολύ μουσική και ξεφάντωμα.

Κόστος συμμετοχής

Για ολοήμερη χρήση του αναβατήρα ΣΤΥΓΑ, τα κόστη διαμορφώνονται όπως στον παρακάτω πίνακα. Για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στα πανέμορφα Καλάβρυτα το πρόγραμμα «All Inclusive Καλάβρυτα» προσφέρει ασυναγώνιστες τιμές:

* εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου

Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα πακέτα All Inlusive μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6942559996 (καθημερινές 10:00-12:00 και 18:00-20:00) ή στο mail coms@kalavrita-ski.com.

Πρόσβαση

Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές-θεατές θα φτάνουν στη θέση Βαθειά Λάκα του Χιονοδρομικού Κέντρου με δική τους ευθύνη διαμέσου καθαρισμένου και βατού χωματόδρομου στα τελευταία 2-3 χλμ, προσημασμένου με κατευθυντήριες πινακίδες. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος ασφαλής χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους. Από εκεί κι επάνω, η μετακίνηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με το lift, καθώς η οδική πρόσβαση πρέπει να είναι ελεύθερη για την απρόσκοπτη και βέλτιστη δυνατή λειτουργία της οργανωτικής δομής. Η ανάβαση με το lift, με την ταχύτητα λειτουργίας που έχει επιλεγεί για τον αναβατήρα είναι λίγο πάνω από 22 λεπτά. Η σειρά προτεραιότητας χρήσης του αναβατήρα έχει ώς εξής: Προσωπικό  Ασφαλείας-Ιατρικό Προσωπικό, Αθλητές.

 

ΠΗΓΗ: Kalavrita ski center.

 

Αφήστε μια απάντηση