7ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου

Ο Σ.Δ.Υ.Τ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης διοργανώνει τον 7ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Μαινάλου την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 και ώρα 11:00πμ.
Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα  Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για αγώνα λαϊκού-μαζικού αθλητισμού με ελεύθερη συμμετοχή για άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 και άνω. Οι συμμετέχοντες  τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν εξετασθεί από ιατρό πρόσφατα. Ο αγώνας γίνεται κυρίως σε σκληρό χωματόδρομο και πολύ λιγότερο σε ορεινό γρασίδι και άσφαλτο με μικρές υψομετρικές διαφορές ( από 1500μ έως 1800μ) σε μαγευτικό τοπίο. Σταθμοί  ανεφοδιασμού  θα υπάρχουν κάθε 4 χλμ. Εκκίνηση και τερματισμός στο οροπέδιο των Ρούχων το οποίο βρίσκεται 5χλμ περίπου από το καταφύγιο  του χιονοδρομικού κέντρου  της Οστρακίνας.

ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα στους 3 πρώτους και 3 πρώτες της γενικής κατάταξης καθώς και στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών. Μετάλλια στους 3 πρώτους και 3 πρώτες γενικής κατάταξης και κατηγοριών. Μετάλλια με τη μορφή του Θεού Πάνα και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσοι τερματίσουν. Κύπελλο στη μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή. Παρακαλείται όπως οι δρομείς έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα για ευνόητους λόγους (αποφυγή παρεξηγήσεων στις απονομές των επάθλων ηλικιακών κατηγοριών).

To Freeride ήταν παρών στον αγώνα με την τεχνική υποστήριξη σε σημεία ανεφοδιασμού όπου είχαν τοποθετηθεί και άτομα του Ε.Ο.Σ Τρίπολης.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν , πυκνή χιονόπτωση λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας , η συμμετοχή των αθλητών ήταν ικανοποιητική.

H διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα έγινε δίχως προβλήματα παρόλο που η απονομή έγινε σε ένα μαγευτικό χιονισμένο τοπίο και με την θερμοκρασία στους 0 έως -1 οC

Πηγή: η ομάδα του freeride.gr

Αφήστε μια απάντηση