World Canyoning Tournament Greece 2012

H Adventure X Crossroads σας παρουσιάζει
το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάβασης Φαραγγιών!

Η Adventure X Crossroads, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση  Sports events, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την διεξαγωγή του 1ο Παγκόσμιου Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών – Canyoning! Η εταιρεία Adventure X Crossroads απαρτίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στον τομέα του Canyoning αλλά και άλλων αθλημάτων. Όλα τα μέλη της εταιρείας έχουν προσωπικές αλλά και συλλογικές διακρίσεις πάνω στο άθλημα και είναι αναγνωρισμένοι από τους καλύτερους Canyoning Experts παγκοσμίως.

Tο Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Ιουνίου 2012 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Όλυμπο στο Φαράγγι του Ουρλιά. Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας από μέρους της Adventure X Greece η  οποία έχει ανάγει την ανάληψη του Τουρνουά σε υπέρτατο στόχο. Η πρόθεσή μας για οικονομική ανάπτυξη της χώρας μέσω της προσέλκυσης εξωτερικού Τουρισμού με ταυτόχρονη διατήρηση του εγχώριου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Ελλάδος αποτελεί ένα δύσκολο έργο. Η διεξαγωγή του Τουρνουά την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, θα προσφέρει μια ισχυρή προβολή της Ελλάδας στη διεθνή κοινή γνώμη και εμμέσως θα αναβαθμίσει την «ισχύ» της σε αθλητικό και διπλωματικό επίπεδο.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 600 αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο Sport και οι οποίοι θα αξιολογηθούν από εξειδικευμένους Κριτές.

O αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε 2 σκέλη: Τα προκριματικά, που θα διεξαχθούν σε Πρότυπη Τεχνητή Πίστα η οποία κατασκευάζεται ήδη στο εξωτερικό από μια ομάδα μηχανολόγων και ειδικών σε κατασκευές και κάτω από τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις. Η τεχνητή αυτή πίστα θα στηθεί στο γήπεδο του Λιτοχώρου ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού στο σημείο του Προκριματικού Αγώνα. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο κύριο μέρος του Τουρνουά, όπου, βάσει των κατατακτήριων χρόνων των Προκριματικών, οι αθλητές θα διαγωνιστούν τις επόμενες 2 ημέρες στο Φαράγγι του «Ουρλιά».

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, δεδομένου ότι όλη η παραγωγή έχει γίνει σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού. Στον αγώνα θα υπάρχουν περισσότεροι από 50 Έλληνες και Ξένοι Canyoning Experts (διακεκριμένοι αθλητές), οι οποίοι θα έχουν την υψηλή εποπτεία κάθε σκέλους του Τουρνουά καθώς και των αθλητών που θα λάβουν μέρος. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό εργασίας που θα συμμετέχει σε αυτή τη Διοργάνωση θα ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Εκτός από το αγωνιστικό μέρος, στο parc ferme στην περιοχή του Λιτοχώρου, θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του Τουρνουά Διαδραστικό Πάρκο όπου θα φιλοξενηθούν εκθέσεις φωτογράφων με βασική θεματική τα extreme sports, περίπτερα προβολής των χορηγών, συναυλίες με μουσικά συγκροτήματα και πολλά άλλα…

Βάσει, λοιπόν, σχεδόν όλων των Ομοσπονδιών Canyoning  και γενικά της παγκόσμιας φιλοσοφίας των Canyoners, η Adventure X Crossroads δημιούργησε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Canyoning δίνοντας βαρύτητα στην ικανότητα και όχι στην ταχύτητα, στην κίνηση και όχι στην δύναμη, στην αντοχή και όχι στην επιπολαιότητα.

Ελάτε να παρουσιάσουμε όλοι μαζί την ομορφιά του canyoning και της Ελλάδας  μέσα από τις τεχνικές των καλύτερων canyoners του κόσμου!

Eμείς αλλάζουμε τον κόσμο και όχι ο κόσμος εμάς!!!

 Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Τουρνουά: www.worldcanyoningtournament.com

Για την Adventure X Crossroads,
Peponakis Vasilis
Director of Greece
Adventure Χ Crossroads
+30.6984613.450 – fax +0302130.69.6330

b.peponakis@worldcanyoningtournament.com

Αφήστε μια απάντηση